donderdag 12 november 2015


Mijn tweede boek  met de titel “Pubers en jongvolwassenen; Als ze maar gelukkig worden”, is klaar en te koop vanaf  november 2015. Naast inhoudelijke informatie onder andere over welke ontwikkeling pubers doormaken, welke thema’s in de puberteit een rol kunnen gaan spelen en waar je als ouders allemaal tegenaan kunt lopen, staan er ook veel praktische tips in.
Ik ben heel blij met het eindresultaat en hoop dat ik middels het boek mensen inspireer om de puberteit van hun kinderen op een meer ontspannen wijze te beleven. Dit boek wil een steun in de rug bieden en praktische handvatten geven hoe je je puber en jongvolwassene in deze periode vol veranderingen het beste kunt begeleiden. 
Er wordt ook beschreven waarom het in deze tijd soms niet makkelijk is om kinderen op te voeden, omdat we echt in een heel andere wereld leven dan waarin wij als ouders zijn opgegroeid. En er is een hoofdstuk over pubers met andere kwaliteiten zoals hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, ADHD en ASS, maar ook over pubers in gescheiden en samengestelde gezinnen en over pubers in allochtone gezinnen.
Om je kind te begeleiden tot volwassenheid is het goed als je weet welke ontwikkelingen pubers doormaken, wat een puber te leren heeft en wat jouw rol in het geheel is. Meer kennis kan dan zorgen voor meer inzicht en je helpen met meer vertrouwen je kinderen op te voeden tot zelfstandige, verantwoordelijke en onafhankelijke volwassenen. 

Opvoeden is vooral liefdevol begrenzen en uiteindelijk in liefde loslaten.


U kunt het boek bestellen via henriette@pacha-mama.nl www.pacha-mama.nl of via bol.com De boekpresentatie is op donderdagavond 26 november 2015 van 20.00 – 21.00 in boekhandel Feijn in Alkmaar. Ik geef een korte powerpointpresentatie over de inhoud van het boek. Daar kun je het boek ook aanschaffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten